18
Mar
13

Duhovna higijena – voda

˜ ˜ ˜

vodaaaa.

Ja jako volim vodu. I to u svim oblicima – tus, puna kada, more, rijeka, jezero, kisa… Kada osjetim dodir vode na kozi dodje mi spontano da duboko udahnem i izdahnem. Voda me lijeci.

Ne samo mene, i vas isto :) Voda je materijalizirana svjetlost. Mnogi misle kako je boja njene energije plava. Ali nije ! Zapravo je bijela ili transparentna. Ponekad potpuno prozirna, a ponekad se ponasa kao ogledalo i reflektira sve oko sebe. Ako reflektira nebo onda je plava ili zuta ili crvena, ako reflektira sumu – zelena. A moze i sve zajedno :)

.

Mt.Shasta voda

Voda sa svete planine Mt. Shasta, USA

.

Kako iskoristiti vodu za energetsko ciscenje?

Tokom dana (mjeseci, godina) navucemo nesvjesno na sebe puno svakakve energije, pogotovo ako se puno krecemo medju ljudima, idemo na mjesta gdje su guzve ili se druzimo sa ljudima koji jedva cekaju zrtvu na koju ce istresti hrpu negativne energije. I prostori mogu zraciti negativno, i  odredjena mjesta u gradu gdje su jaka elektromagnetska zracenja.

Ako nismo napravili zastitu, vecina te energije ce se zakaciti na nasu auru, i ako ostane tamo, vremenom ce se pretvoriti u bolest tijela.

I zato treba cistiti i cistiti i cistiti … Na sve nacine, kako god znamo ! I nauciti kako se zastiti.

A ciscenje vodom moze biti vrlo jednostavno. Kada ste u kadi ili pod tusem. zamislite da je voda svjetlost i kako ta svjetlost cisti vasu auru i sva prljavstina odlazi sa vodom u slivnik, a vi ostajete potpuno cisti. Mozete dodati i zvuk da pojacate efekt. Izgovarajte svoju omiljenu mantru, pjevajte svoju omiljenu pjesmu, ili izmislite neki zvuk, pustite ga da vam dodje iznutra.

Isto mozete vizualizirati ako pada kisa, ili ako se kupate u moru, znaci u bilo kojoj situaciji gdje imate dodir sa vodom.

.

Prije budisticke molitve

Prije budisticke molitve

.

Poslije budisticke molitve

Poslije budisticke molitve  

.

Jeste znali da japanci peru kosu svaki dan jer vjeruju da kosa na sebe prima najvise negativne energije?

Dr. Masaru Emoto, koji proucava vodu cijeli svoj zivot, vjeruje da voda u sebi sadrzi Bozju svijest, i da se duse koje ne postignu prosvjetljenje transformiraju u vodu.

Vede kazu da su svi stanovnici Zemlje potekli iz primordijalnog oceana.

Isus je krstio vodom.

Hindusi se kupaju u rijeci Ganges ritualno svake godine.

Dijete zivi u vodi 9 mjeseci prije nego se rodi.

Voda je simbol prociscenja, plodnosti, kreativnosti, emocija, rasta, podsvjesti, intuicije, prijemljivosti, novih zivotnih pocetaka i iscjeljenja

Njena energija je zenska.

.

Kako rijeci mogu utjecati na vodu

.

Hvala

Hvala

.

Zlo

Zlo

.

Ljubav i zahvalnost

Ljubav i zahvalnost

.

Mir

Mir

.

Gadis mi se

Gadis mi se

.

Andjeo

Andjeo

.

Vjecnost

Vjecnost

.

Slike:

prva slika © author unknown

ostale slike © Masaru Emoto http://www.masaru-emoto.net/english/index.html

.


0 Responses to “Duhovna higijena – voda”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


© Tiana Setka, 2008 – 2016

Sva prava pridrzana osim ako nije navedeno drugacije. Ako zelite koristiti autorske tekstove ili fotografije sa mog bloga - pitajte :) Ako vidite svoju autorsku fotografiju, molim vas javite mi da li vas smeta sto je na mom blogu ili mi posaljite informacije da mogu staviti kredite ispod nje. Ne pisem ime autora ako ne znam tko je. If you see your photo here, please contact me if you don't want it here, or send me your info so I can put credits. I don't put credits only if I don't know who the author is.

Tiana Setka Tarot internet stranica

Kalendar

March 2013
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Upisite svoj email ako zelite pratiti ovaj blog i primite obavjesti o novim postovima na vas email

Join 296 other subscribers

Blog Stats

  • 459,445 posjeta

Izjava

Sve usluge na ovoj stranici su u svrhu zabave. Tarot citanje nije zamjena za medicinske, legalne, psiholoske i financijske konzultacije. Za takav savjet kontaktirajte kvalificiranu strucnu osobu. Informaciju koju ste dobili putem tarot citanja je za zabavne svrhe i onaj tko vam gleda u tarot nije legalno odgovoran za sve stete, neprilike i gubitke koje su posljedica klijentovih odluka i radnji, a koje su bazirane na usluzi tarot citanja.

Prijatelji


%d bloggers like this: